De enorme populariteit van digitale fotografie zorgt voor harde schijven vol met foto’s die nooit getoond worden. Philips brengt met de Digital Photo Display een design fotokader dat je digitale kiekjes op een scherm weergeeft.

De elektronicareus becijferde dat slechts 20% van de gemaakte foto’s ook echt afgedrukt wordt door de gebruikers. En slechts een fractie daarvan belandt in een fotokader op een ereplaatsje. Voor die grote hoeveelheid onafgedrukte foto’s introduceert Philips nu een digitale fotolijst. De Digital Photo Display is een 6,5 inch groot lcd-scherm in een designvol doorzichtig en zilveren omhulsel.

Het toestel is meteen gebruiksklaar en komt met een intern geheugen dat zo’n 80 digitale foto’s kan huisvesten. Via de usb-aansluiting kan je ook je digitaal fototoestel rechtstreeks aan de digitale fotolijst hangen. Een laatste optie is de ingebouwde geheugenkaartlezer voor SD-, MMC-, CompactFlash- en MemoryStick-geheugenkaartjes.

De Digital Photo Display kan je zowel in portret- als landschapsmodus gebruiken en hij herkent automatisch de oriëntatie van de foto. Je kan het toestel programmeren om zichzelf op bepaalde tijdstippen uit te schakelen, en om na een bepaalde tijd een nieuwe foto te tonen.

Philips legt deze digitale fotolijst nu in de winkel als luxueus eindejaarscadeau. Zijn prijs: een niet mis te verstane 229 euro.

External links

Philips