Nadat orkaan Katrina inbeukte op het zuidoosten van de Verenigde Staten, hebben verschillende websites gedetailleerde satellietbeelden online gezet. De beelden in hoge definitie – onder meer van New Orleans – tonen de reusachtige schaal van de verwoestingen.

Een deel van de beelden is afkomstig van de Amerikaanse overheid. Die publiceerde op de US Government Geological Survey-site Earth Resources Observation and Science een aantal recente kleurenfoto’s van de LandSat 7-satelliet. Om de verwoestingen in New Orleans en Biloxi beter te illustreren, plaatste de overheidsdienst bij de recente foto’s iets oudere beelden. Op dezelfde pagina zijn ook beelden op posterformaat beschikbaar, telkens JPEG’s van circa 20 MB groot.

Het bedrijf DigitalGlobe publiceerde vooral detailbeelden van New Orleans en Biloxi. Het gaat hier om foto’s die details tot op een meter tonen.

Ook Google heeft een regelmatig geüpdatete webpagina met satellietbeelden. Omdat het hier gaat om overlays voor het programma Google Earth, zijn ze wel enkel vanuit dat programma te bekijken.