De race naar meer megapixels en de gunst van de consument loopt nog steeds. Digitale camerabouwer Olympus breidt zijn bekende ‘µ’-reeks van compacte toestellen uit met de nieuwe µ DIGITAL 600, een toestel met verschillende troeven.

Olympus propt 6 miljoen pixels in de µ DIGITAL 600, ruim voldoende om je foto’s tot op posterformaat op te blazen. Het Griekse ‘µ’ betekent niet voor niets ‘klein’, en Olympus’ jongste telg heeft dan ook geen randje vet. Dat betekent niet dat er bespaard werd op het lcd-scherm, want dat is met 6,4 cm doorsnede goed bemeten.

De camera kreeg een weersbestendige behuizing en een 3x optische zoomlens mee. De BrightCapture-technologie zorgt ervoor dat je in slechte lichtomstandigheden toch betere foto’s kan maken. En met maar liefst 23 verschillende scèneprogramma’s kan je bijna geen slechte foto’s meer nemen.

Olympus gebruikt in deze µ DIGITAL 600 het piepkleine XD-geheugenkaartformaat. Om je camera rechtstreeks met een fotoprinter te verbinden, is er een PictBridge-poort voorzien. In de loop van september ligt de µ DIGITAL 600 in de winkel voor 349 euro. Modebewuste plaatjesschieters kunnen voor de behuizing kiezen tussen de kleuren donkerrood, donkerblauw en zilver.

External links

Olympus