Mp3-spelers staan tegenwoordig vol knoppen, sliders, clickwheels en touchpads. Het Koreaanse iriver gooit zowat alle knoppen overboord en showt de elegante U10 met een 2,2-inch kleurenscherm dat dienst doet als ‘touchscreen’.

De bediening van het toestel verloopt volledig via het aanraakscherm en vergt dus wat vingerspitsengevoel. Het scherm is zo ingesteld dat het reageert op de minste druk van je vingertop, zodat je niet langer een pen nodig hebt om met het scherm te werken. Het scherm werkt aan een resolutie van 320 x 240 pixels en moet in staat zijn om foto’s (jpg), mobiele video’s (mpeg4) en spelletjes (flash) scherp weer te geven. Flash-geheugen van 512 MB of 1 GB zorgt voor de opslag van al je media.

Naar goede iriver-gewoonte ondersteunt de U10 een rits aan muziekformaten zoals mp3 en wma; zelfs de nieuwe Windows Media 10-beveiliging is geen probleem. Verder beschikt de U10 over een FM-radio, een microfoon, een klok en een ingebouwd alarm. Het optionele ‘docking station’ voor de U10 ziet er oogstrelend uit en geeft je een line-in aansluiting waarmee je geluid van andere audiobronnen rechtstreeks kan opnemen in mp3-formaat. Verder heeft het docking station een setje luidsprekers aan boord én een afstandsbediening.

De U10 en zijn docking station zullen tegen eind augustus beschikbaar zijn. De 1 GB U10 gaat over de toonbank voor 249 euro, voor de 512 MB-versie betaal je 229 euro. Het optionele docking station is van jou voor 79 euro.

External links

iriver