De Mac Mini wordt door velen gesmaakt als toonbeeld van eenvoud en design. LaCie heeft goed gekeken naar het ontwerp en tekende een externe harde schijf die naadloos onder Apple’s kleinste desktop computer past.

Om het aparte design te vrijwaren, neemt de Lacie mini Hard Drive de kenmerkende contouren van de Mac mini feilloos over. Je plaatst deze externe opslagdoos dan ook zonder probleem onder die andere ‘mini’, zodat ze samen één geheel vormen. In het ontwerp werd ook rekening gehouden met de warmteafvoer, zodat beide mini’s niet oververhitten en je data bewaard blijft. Ben je niet de trotse bezitter van een Mac mini? Geen nood, deze LaCie werkt natuurlijk ook op gewone pc’s.

De LaCie mini Hard Drive bestaat in versies van 80 tot 250 GB met harde schijven die gezwind spinnen aan 7.200 toeren per minuut. Om hem met je computer te verbinden, heb je de keuze tussen een mini Hard Drive met een Firewire-aansluiting of een met de bekende usb 2.0-aansluiting. Je kan ze ook op mekaar stapelen voor gecombineerde opslag; stuurprogramma’s zijn niet nodig voor Mac OS X of Windows XP/2000.

De mini Hard Drives van LaCie liggen vanaf augustus in de winkel te blinken. De prijs varieert van 109 euro tot 199 euro, afhankelijk van de opslagcapaciteit en de gewenste aansluiting.

  • 80 GB: 119 euro (firewire), 109 euro (usb 2.0)
  • 160 GB: 149 euro (firewire), 139 euro (usb 2.0)
  • 250 GB: 199 euro (firewire), 189 euro (usb 2.0)

    External links

    LaCie