LaCie levert altijd harde schijven die een knap staaltje zijn van technologie en design. Hun nieuwe telg, de LaCie SAFE Mobile Hard Drive blijft met vingerafdrukherkenning en een knappe behuizing trouw aan die huisfilosofie.

Porsche tekende het strakke, compacte design uit; maar de echte ‘eyecatcher’ is ongetwijfeld de ingebouwde biometrische beveiliging. Je krijgt namelijk enkel toegang tot de harde schijf via een controle van je vingerafdruk. Deze beveiliging is gebruiksklaar, je moet dus geen extra software op je pc installeren om vingerafdrukherkenning te gebruiken.

Het principe is eenvoudig: wanneer je de SAFE Mobile Hard Drive wil gebruiken, veeg je met een vinger over de ingebouwde sensor. Gedaan met de resem wachtwoorden die je moet onthouden, je hebt voortaan enkel je vingers nodig! Zo krijgen pottenkijkers absoluut geen kans om jouw persoonlijke gegevens te bekijken. Alle gegevens op de harde schijf worden gecodeerd via een unieke encryptiesleutel. Je kan ook meerdere gebruikers opgeven voor de harde schijf; per gebruiker bepaal je dan of die de schijf enkel mag lezen, of ook beschrijven.

De LaCie SAFE Mobile Hard Drive heeft een capaciteit van 40 of 80 Gigabyte, via de snelle usb 2.0-poort sluit je hem aan op je pc of mac. LaCie legt deze opslagdoosjes deze zomer in de winkel, vingervlugge kopers halen de SAFE Mobile Hard Drive in huis voor 149 euro (40 GB) of 199 euro (80GB).

External links

LaCie