HMD Global, het bedrijf dat tegenwoordig Android-smartphones bouwt onder de Nokia-merknaam, bereidt zich voor op de lancering van een nieuw vlaggenschip volgende maand.

Tijdens een evenement in Londen op 16 augustus wordt naar alle waarschijnlijkheid de Nokia 8 aangekondigd. Eerder lekten al beelden van die smartphone naar buiten. Na drie budgetsmartphones, moet de Nokia 8 een meer premium toestel worden. De smartphone is tevens het eerste resultaat van een hernieuwde samenwerking met lenzenspecialist Carl Zeiss.

Naast een 13 megapixel dubbele camera met Zeiss-lenzen, wordt de Nokia 8 volgens de geruchten uitgerust met de nieuwste Snapdragon 835 in tandem met 4 of 6 GB RAM. De standaard opslagcapaciteit bedraagt 64 GB en het 5,3 inchscherm heeft een resolutie van 250 x 1440 pixels. Het geheel draait naar alle waarschijnlijkheid op Android 7.1.1 en biedt ondersteuning voor dualsim.

Aan welke prijs HMD Global de Nokia 8 wil aanbieden, is op dit moment nog niet bekend. Naast een eerder gelekt blauw model, dook eerder deze week ook een kopergouden versie op, en zou ook een zilvergrijze versie zijn opwachting maken. HMD’s aankondiging gaat door op woensdag 16 augustus om 20:30 uur onze tijd.