De klachten over autonomieproblemen bij de nieuwe MacBook Pro vlogen Apple de voorbije weken om de oren. Het bedrijf heeft besloten dit probleem op te lossen met een update, maar de oplossing zal niet door iedereen gesmaakt worden. Apple heeft namelijk de autonomie-inschatting van alle MacBooks verwijderd. Dit omdat de sterk variërende werklast die Intel Skylakes teweeg brengen het onmogelijk maakte om een juiste inschatting van de autonomie te maken.

Battery Health 2

Indien je toch een inschatting wilt hebben over hoe lang je MacBook het nog zal volhouden op batterij, zijn er gelukkig verschillende third-party apps die je uit de brand kunnen helpen. De eerste software die je kan overwegen, is Battery Health 2. Deze app is gratis te gebruiken, al kan je geld betalen om extra functies te krijgen.

Battery Health 2 zal weergeven wat de huidige capaciteit is van je batterij in vergelijking met de oorspronkelijke capaciteit. Hierdoor weet je hoe gezond de accu nog is. In de menubalk van je MacBook kan je bovendien in één oogopslag nakijken hoe lang de accu het nog zal volhouden. Door geld te betalen, kan je statistieken over de batterij van je toestel nakijken.

iStat Menus 5

Een tweede app die uitermate geschikt is om een inschatting van de resterende autonomie te krijgen, is iStat Menus 5. Je kan de software twee weken gratis uitproberen, waarna je 18 dollar dient te betalen.

De app geeft gedetailleerde informatie over de batterij van je MacBook weer en kan realtime grafieken over de CPU en GPU maken. Op deze manier weet je te allen tijden wat de werklast is van je toestel en hoelang de batterij het nog zal volhouden.