glass (Medium)

Apple overweegt om te starten met het ontwikkelen van een digitale bril, zo weet Bloomberg. Momenteel bevindt het project zich nog in een ontdekkingsfase. Indien Apple de ontwikkeling van een slimme bril daadwerkelijk start, zal het gadget draadloos verbinden met je iPhone. De bril zal beelden en andere informatie in je gezichtsveld tonen en gebruik maken van augmented reality.

Naar verluidt zou Apple met verschillende mogelijke leveranciers hebben gepraat over het project. Het bedrijf zou kleine hoeveelheden van schermen voor dicht bij je ogen hebben gekocht. Hiermee wil Apple de mogelijkheden van een slimme bril testen. Indien het bedrijf besluit om verder te gaan met de ontwikkeling van een digitale bril zal het gadget ten vroegste in 2018 beschikbaar zijn.

Eerder dit jaar gaf Tim Cook al toe dat hij toekomst zag in augmented reality. “AR kan fantastisch zijn, daarom hebben we hier veel in geïnvesteerd. We denken dat AR grootse dingen kan brengen voor consumenten en een grote commerciële kans biedt.”

Zoals Cook aanhaalde, investeert Apple al enige tijd in augmented reality. In 2013 kocht Apple PrimeSense, het bedrijf dat bewegingstechnologie maakte voor de Kinect van Microsoft. In 2015 en 2016 volgden de acquisities van de startups Metaio en Flyby Media. Bovendien heeft Apple AR-patenten voor zaken als street view in kaartenapps. Ook heeft het patenten voor slimme brillen die gebruik maken van virtual reality op zijn naam staan.