whatsapp

chat-apps-whatsapp-messenger

Videobellen staat al langer op het lijstje van WhatsApp, maar we hebben er behoorlijk lang op moeten wachten. Na een half jaar testen in bèta is de chatdienst klaar om het voor iedereen uit te rollen. In de loop van deze week mag je de functie verwachten in een update. Wie er vandaag al mee aan de slag wil gaan, kan zich nog snel inschrijven voor de beta.

Intuïtief

Het werkt bijzonder intuïtief: selecteer een conversatie in de app en tik op het telefoontje. Van zodra je de update hebt ontvangen, kan je hier voortaan kiezenn tussen ‘Spraakoproep’ of ‘Video-oproep’. Van zodra je voor de video-oproep kiest, gaat het scherm over en krijg je jezelf te zien tot de persoon opneemt. Helaas krijgt de tegenpartij geen liveview van jou, zoals bij Google Duo het geval is. Daarna minimaliseert je video en krijg je de video van de andere op het grote scherm.

[related_article id=”184940″]Pakt de éne persoon niet op na 30 seconden, dan kan je kiezen om opnieuw te bellen of om een gesproken bericht op te nemen. Neemt de tegenpartij op, dan kan je na afloop aan WhatsApp laten weten hoe de kwaliteit van de oproep was met een sterrenscore op 5. Wordt je opgebeld via video maar komt het je niet goed uit? Door op het berichtenicoontje te klikken, kan je direct vier preselecties doorsturen of snel zelf iets typen.

Alle platformen

Belangrijk: ook de tegenpartij moet de update installeren om te videobellen. Zoniet, dan krijg je een foutmelding te zien van WhatsApp met het bericht ‘Kan oproep niet starten. Deze persoon moet WhatsApp updaten om video-oproepen te kunnen ontvangen’. De update wordt simultaan naar iOS, Android en Windows 10 Mobile uitgerold.

Door de hoge populariteit van WhatsApp in België en Nederland zijn we benieuwd hoe deze functie zal worden ontvangen. Jij kan er alvast vandaag mee aan de slag in de bèta, of in de loop van deze week met de gewone versie.