macbook pro

macbook pro

Morgen onthult Apple enkele nieuwe Macs tijdens een productshow, maar er is ondertussen al officieel beeldmateriaal opgedoken vanuit het bedrijf zelf. De update van macOS Sierra naar versie 10.12.1, gisteren gelanceerd, bevatte enkele beelden van de nieuwe laptop. Macrumors spotte de foto’s als eerste.

De beelden bevestigen de geruchten die de ronde deden over een mogelijk aanraakschermpje in het toetsenbord. Op de foto’s is een rechthoekige strook te zien bovenaan het toetsenbord, aangeraakt door de hand in het beeld. Er is ondersteuning van Touch ID, Apples vingerafdrukscanner, aangezien de touchscreen in de beelden voor Apple Pay wordt gebruikt en het venster op de laptop om een identificatie met de vinger vraagt. Ook opvallend is dat het toetsenbord geen fysieke escape-toest meer heeft.

Macrumors doet ook een berekende gok naar de naam van de strook. Volgens de website zou dat wel eens de Magic Toolbar kunnen worden. Apple heeft al verschillende ‘magic’ onderdelen in zijn portfolio, en een aandachtige journalist heeft niet lang geleden een Apple patent voor de naam opgemerkt. Naast de Macbook Pro verwacht men dat Apple morgen een verse Macbook Air zal demonstreren, en misschien ook enkele all-in-one iMacs.