acer swift 7

Nadat Acer een absolute monsterlaptop aan het grote publiek heeft getoond op IFA, is het nu de beurt aan iets meer sereniteit in de vorm van de Swift 7. De titel ’s werelds dunste laptop gaat niet meer naar HP met de Spectre 13, maar naar Acer. De laptop is amper 9,98 millimeter ‘dik’ en weegt 1,1 kg. Perfect om overal mee te nemen, maar zijn flinterdunne design beperkt de Swift 7 tot een rasechte laptop. Geen hybride-toepassingen, geen aanraakscherm, vorm boven functie om het record binnen te halen.

Er is plaats voor twee USB-C 3.1-poorten en een hoofdtelefoonaansluiting, meer niet. Binnenin is er plaats voor een Intel Core Y-chip uit de gloednieuwe Kaby Lake-reeks. In tandem met de 8 GB RAM en 256 GB SSD is deze laptop prima geschikt voor productiviteitstaken onderweg. Dankzij de nieuwe Core Y-chip zou de Swift een autonomie van 9 uur meekrijgen, benieuwd of dat in de praktijk ook waar is.

Het 13,3 inch Full HD IPS-scherm is niet bepaald baanbrekend, maar gezien de vorm en de Intel Core Y-chip lijkt een hogere schermresolutie niet echt aan de orde. Het hele systeem wordt passief gekoeld dankzij het aluminium chassis van de Swift 7. Afwachten of je benen in brand zullen schieten wanneer je meer dan 10 tabbladen in Chrome open hebt staan.

Tot slot springt het brede touchpad in beeld. De trend naar grotere touchpads wordt door Acer nog extremer doorgetrokken door de helft van de onderkant in gebruik te nemen. Een trend die we alleen maar kunnen toejuichen.

Wie iets meer flexibiliteit wil, kan ook voor de Spin 7 kiezen. Die meet één millimeter dikker, maar biedt een roteerbaar aanraakscherm, Intel Core i7-chip en een groter 14 inchscherm.

Prijzen en beschikbaarheid van de Spin 7 zijn nog niet bekend, maar die van de flinterdunne Swift 7 wel: 1.299 euro. De eerste modellen worden in september al in China uitgeleverd, Europa zou snel volgen.