Gewoonlijk zijn de landsgrenzen en de firewall van Noord-Korea zo goed als ondoordringbaar. Een menselijke fout lijkt er echter toe geleid te hebben dat de anders onneembare muur rond het Noord-Koreaanse internetdomein plots verdwenen is.

Een opmerkzame Reddit-gebruiker merkte dat Noord-Korea per ongeluk één van zijn servers waarop de domeinnaaminformatie staat publiekelijk had gemaakt. Alle Noord-Koreaanse websites – maar liefst 28 stuks- werden hierdoor toegankelijk voor de rest van de wereld.

Noord-Korea heeft ondertussen een hoop van zijn websites terug onbereikbaar gemaakt. Enkele snelle Reddit-gebruikers hebben echter screenshots kunnen vastleggen van de pagina’s. Op de beelden zijn websites te zien waarop het Noord-Koreaanse nieuws wordt gebracht, vliegtuigtickets geboekt kunnen worden en Koreaanse recepten te zien zijn. Ook heeft Noord-Korea een website voor ouderen, Noord-Koreaanse films en zijn universiteit.

Op Reddit is een volledige lijst terug te vinden van de Noord-Koreaanse websites. Op het moment van schrijven kon ik een soort religieuze pagina openen. Ook de website van de Noord-Koreaanse universiteit en een nieuwssite kon ik bereiken. Beide sites kon ik in het Engels openen en op de nieuwspagina waren voornamelijk weetjes te lezen over de beruchte Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un.