In mei trok Microsoft voorgoed een streep door zijn Nokia-afdeling. De feature phone-divisie viel hierdoor in handen van het Chinese Foxconn, terwijl de merknaam naar een nieuw Fins bedrijf ging, HMD Global. Nokiapoweruser heeft uit goede bron vernomen dat prototypes van de eerste Nokia-smartphones met Android ondertussen in aanmaak zijn.

Robuust

HMD Global zou werken aan twee high-end smartphones met een metalen design en het typische Nokia-gevoel. Om deze reden zouden de smartphones in de markt worden gezet als robuust en stevig. Beide smartphones zullen water- en stofresistent zijn en worden gelanceerd met Android Nougat.

De ene smartphone zal iets kleiner zijn met een scherm van rond 5,2 inch, terwijl de tweede telefoon een 5,5 inch-scherm krijgt. De schermresolutie is momenteel nog niet bekend, maar er wordt verwacht dat de smartphones QHD-OLED-schermen krijgen. Ook een vingerafdrukscanner zal niet ontbreken aan de premium telefoons.

Grafeen

Nokia doet al enige tijd uitgebreid onderzoek naar grafeen. Daarom wordt er verwacht dat beide telefoons een erg goede camera zullen bevatten. Het wondermateriaal kan immers zorgen voor erg gevoelige sensoren. Ook Nokia zijn Z-Launcher, welke leert hoe je je toestel gebruikt, is ondertussen verbeterd. Beide smartphones zullen de interface bevatten.

Momenteel zijn beide smartphones nog in de prototypefase. Tegen de lancering die eind dit jaar wordt verwacht, kunnen de specificaties hierdoor nog veranderd zijn.