Lenovo heeft zijn nieuwste smartphone aangekondigd. Het toestel zal enkel in Japan beschikbaar zijn via de provider Softbank, krijgt de naam SoftBank 503LV en draait op Windows 10 Mobile. Over de prijs en lanceringsdatum is voorlopig nog niets bekend.

De SoftBank 503 LV bevat een Snapdragon 617-chip, waardoor het net Windows Continuum kan ondersteunen. Het toestel heeft een 5-inchscherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Verder herbergt de smartphone 3 GB RAM en heeft het 32 GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid tot 128 GB met een microSD-kaart. De cameraspecificaties zijn eerder mager, met een hoofdcamera van 8 MP en een selfiecamera van 5 MP. Ook de batterij doet geen grote ogen opzetten.

Met een batterijcapaciteit van 2250 mAh zal de smartphone niet over een indrukwekkende autonomie beschikken. Lenovo heeft nog maar pas zijn eerste smartphone in de Benelux op de markt gebracht. Het bedrijf wist in onze contreien al eerder smartphones aan de man te brengen door zijn overname van Motorola. De Lenovo K5 is echter de eerste smartphone die de naam van het bedrijf draagt en je bij ons kan kopen. Of we de eerste Windows 10-smartphone van Lenovo eveneens binnenkort in de lage landen mogen verwachten, is niet bekend.