Android Police meldt dat het vanuit meerdere bronnen heeft vernomen dat Google zou werken aan twee eigen smartwatches. Naast de twee Nexus-telefoons, en Googles eigen mysterieuze smartphone waar het volgens andere geruchten aan zou werken, mogen we dus waarschijnlijk ook twee ‘Google Watches’ verwachten. Net als Microsoft met zijn Surface-tablets is ook Google steeds meer aan het uitgroeien tot zowel een software als hardware bedrijf. Het heeft nu al onder meer twee generaties Chromecasts, de Pixel C-tablet, de Chromebook Pixel en binnenkort een slimme speaker op zijn naam staan. Daar zouden dus volgens geruchten nog een eigen smartphone ne twee smartwatches moeten bijkomen.

Angelfish

Respectievelijk de Lenovo Moto 360 en LG Watch Urbane[/caption] Android Police schat de betrouwbaarheid van de informatie die het ontving in als een 9 op 10. De twee horloges waaraan Google zou werken kregen de codenamen Angelfish en Swordfish. Vooral de eerste lijkt de krachtigste van de twee te worden. Hij zou qua grootte het meeste overeenkomen met de Lenovo Moto 360. Ook zou hij qua design elementen bevatten die we al gezien hebben in zowel Lenovo’s horloge als de LG Watch Urbane. Het toestel zou komen met LTE, GPS en een hartslagmeter. Op het eerste zicht lijkt het er dus op dat het slimme horloge erg autonoom van je smartphone kan werken. Erg handig voor sporters. Zeker met de hartslagmeter en GPS-functie aan boord. Verder krijgt het horloge drie knoppen waarvan één de ronde kroon is die je wel bij meer slimme horloges ziet. Waarvoor de andere twee zullen dienen, is nog niet duidelijk.

Swordfish

De Pebble Time Round[/caption] Het tweede horloge zou nog het meeste gelijken op de Pebble Time Round, maar dan met kleinere schermranden. Het gaat dus dit keer om een ronde smartwatch. De Swordfish zou het kleinste horloge van de twee worden. Het komt ook vermoedelijk zonder hartslagmeter, GPS en LTE-ondersteuning. Googles zwaardvis zou slechts één knop bevatten.

Android Wear pushen

Waarom Google precies zelf twee horloges op de markt zou willen brengen is nog niet helemaal duidelijk. Een mogelijke verklaring zit hem misschien in Android Wear. Smartwatches sijpelen slechts heel traag richting de consument, en veel fabrikanten zijn daarom ook al een pak minder gretig om nieuwe toestellen voor te stellen. Dat zagen we bijvoorbeeld heel duidelijk op de CES en MWC-beurzen waar smartwatches een heel minieme rol speelden. Toch zit Google nu met Android Wear, wat net als Android voor telefoons volop verder ontwikkeld wordt. Het bedrijf rekent er dus op dat smartwatches hoe dan ook een succes worden. Googles slimme horloges zouden ergens deze herfst moeten verschijnen als het gerucht klopt. Toch zouden ze vermoedelijk niet samen met de nieuwe Nexus-toestellen gelanceerd worden. De twee toestellen verschijnen samen met nieuwe versie van Android Wear, versie 2.0.