Op 30 april verlaagt de bovengrens van de roamingkosten voor heel Europa. Onder invloed van EU-wetgeving moeten alle providers hun tarieven aanpassen in anticipatie van het volledig verdwijnen van de roaming-meerkost in 2017.

Mobistar wacht zo lang niet met het afschaffen, tenminste voor een deel van zijn klanten. De provider maakt eind deze maand komaf met roamingkosten voor iedereen met een herlaadkaart. Bellen, surfen en sms’en kost voor hen evenveel in het buitenland als in België. Ook databundels blijven in het buitenland gelden, al betaal je wel nog steeds een meerkost op megabytes, sms’en en belminuten die buiten de landsgrenzen van die bundel af gaan: 0,0605 euro per minuut bellen en per megabyte, en 0,0242 euro per sms. De regeling is gelijkaardig aan wat Mobile Vikings eind vorige maand al aankondigde.

Abonnementen

Eigenaars van een Kangoeroe-, Dolfijn of Panter-abonnement blijven na het einde van de maand wel roaming betalen, al gaat het tarief ook voor hen naar omlaag. Ze betalen dezelfde meerkost op hun belminuten, megabytes en sms’en als herlaadkaart-klanten bovenop verbruik uit hun bundel betalen: 0,0605 euro per minuut of per megabyte en 0,0242 euro per sms. Die kost komt bovenop de binnenlandse prijs.

Ook de Roaming Internet / Pass Europe-opties veranderen. 250 megabyte kost voortaan 9,68 euro in de plaats van 14,52 euro. Voor 84,7 euro koop je vanaf 30 april een roamingvolume van 3 GB tegenover de 2 GB die je vandaag nog krijgt. Go Europe, Favourite Country en Travel Data Daily verdwijnen helemaal aan het einde van deze maand.