Mobistar laat weten dat het vanaf 9 mei van start gaat met de overname van de merknaam Orange. De overgang wordt geleidelijk uitgevoerd en heeft verder geen gevolgen voor de klanten van de telecomprovider.

De beslissing voor de merknaamwijziging kwam er begin februari al. Mobistar maakt al langer deel uit van de Orange-groep en hoopt met de nieuwe naam zijn positie op de Belgische markt te versterken, zowel voor particulieren als bedrijven.

Sinds februari is Mobistar bezig met het nodige voorbereidende werk om de introductie van het merk Orange vanaf begin mei te kunnen realiseren. In de loop van april zullen ook de Mobistar-winkels worden omgebouwd tot Orange-winkels.

Klanten hoeven verder zelf geen actie te ondernemen, voor hen blijft alles zoals voorheen. De provider start binnenkort met een communicatiecampagne om hen over de naamswijziging op de hoogte te brengen.

De nieuwe merknaam past binnen een bredere strategie van Mobistar om zijn positie op de Belgische telecommarkt te hertekenen. Zo ging het begin deze maand ook al van start met een eigen kabelaanbod voor internet en digitale tv.