Google heeft aangekondigd dat het de ondersteuning van Picasa zal beëindigen om zich op Google Foto’s te concentreren. Deze laatste tool werd in mei 2015 gelanceerd en richt zich voornamelijk op mobiele toestellen. Het is dan ook geen complete verrassing dat het softwarebedrijf de stekker uit Picasa, welke voornamelijk op desktops gericht is, trekt.

Fans van Picasa kunnen nog even gebruik blijven maken van de tool die Google in 2004 opkocht. Het softwarebedrijf belooft namelijk dat het Picasa zal blijven ondersteunen tot en met 15 mei. Hierna zal de desktopapplicatie blijven werken, maar zal Google niet langer updates uitsturen.

Indien je momenteel foto’s en video’s in Picasa hebt staan, kan je deze het eenvoudigst via Google Foto’s raadplegen. Je dient eenvoudigweg in te loggen in de nieuwe tool en je uploads van Picassa zullen op je staan wachten.

Voor gebruikers die liever geen gebruik maken van Google zijn nieuwe fototool zal het softwarebedrijf een nieuwe plaats creëren waar je je foto’s kan bekijken. Hier zal het echter wel niet mogelijk zijn om nieuwe content te creëren, foto’s aan te passen, of nieuwe albums aan te maken.