We waarschuwden je vorige week al: Microsoft stopt vandaag met de ondersteuning van oudere versies van Internet Explorer. Versie 8, 9 en 10 werden tot vandaag nog ondersteund, en kregen dus beveiligingsupdates. Oudere versies zijn al langer een gevaar voor je computer. Na vandaag krijgt alleen IE 11 nog updates, al doet Microsoft dat vooral om zijn zakelijke klanten tevreden te stellen. Veel oudere bedrijfssoftware vereist immers de aanwezigheid van Internet Explorer om te functioneren. Wil je als consument bij een Microsoft-browser blijven, dan stap je best over naar Microsoft Edge.

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je niet langer gebruik maakt van de oudere versies van Internet Explorer. We vermoeden dat jij als trouwe ZDNet-lezer de gevaren van surfen met lekke software wel begrijpt, maar laat zeker ook je minder technologisch aangelegde vrienden, kennissen en familie weten dat een overstap aan de orde is. We vrezen dat er ook na vandaag nog meer dan genoeg mensen hun online bankierwerk met IE 10 zullen doen.

We keken eerder deze week al naar mogelijke vervangers voor de oude Internet Explorers. Neem zeker een kijkje als je op zoek bent naar een nieuwe browser.