Microsoft probeert eenieder met Windows 7 of 8 te overhalen om te upgraden naar de laatste versie van het OS door het vlijtig tonen van allerhande boodschappen. Deze boodschappen wekken niet alleen irritatie op, maar kunnen er overigens toe leiden dat je computer ongevraagd wordt geüpgraded. Ook heeft Microsoft er de gewoonte van gemaakt de installatiebestanden van Windows 10 naar alle compatibele computers te downloaden. Hiermee wil het bedrijf het upgradeproces versnellen, maar kan de harde schijf van je computer eveneens volledig vollopen.

Wie besloten heeft om zijn computer niet te upgraden naar Windows 10, doet er daarom goed aan om komaf te maken met de vervelende boodschappen. In de eerste plaats kan je handmatig bepaalde Windows-updates en de gedownloade installatiebestanden verwijderen. Ook kan je het opdringerige gedrag van Microsoft een halt toeroepen door Windows-updates niet langer automatisch te installeren. Er bestaat echter eveneens een programma die al deze zaken automatisch regelt, namelijk GWX Control Panel.

GWX Control Panel is een kleine applicatie, welke specifiek bedoeld is om Microsoft zijn enthousiasme voor Windows 10 te temperen. Het zal ervoor zorgen dat de irritante boodschappen over Windows 10 niet langer zullen verschijnen en het programma zal eveneens de Windows 10-installatiebestanden verwijderen. Ook voorkomt het programma een ongewilde upgrade naar Windows 10 en zal de Windows 10-upgrade niet langer te zien zijn in Windows Updates. Als laatste waarschuwt GWX Control Panel je wanneer de instellingen van Windows Update zonder jouw medeweten worden aangepast en krijg je de kans om deze terug te herstellen.

Je kan GWX Control Panel hier downloaden.