Google heeft nog geen onmiddellijke plannen om Chrome OS op te laten gaan in het Android besturingssysteem, dat laat het bedrijf weten. Enkele belangrijke Amerikaanse nieuwssites, waaronder The Wall street Journal en The Verge, publiceerden gisteren artikels waarin werd gesteld dat Google tegen 2017 Chrome OS en Android zou laten samensmelten tot één platform.

Een woordvoerder van het bedrijf liet aan The Verge weten dat Chrome OS niet afgevoerd zou worden. Bovendien stuurde Googles vice-president Android en Chrome OS Hiroshi Lockheimer op Twitter het volgende statement de wereld in:

Geruchten over een mogelijke samensmelting van beide platformen doen al jaren de ronde. Die zijn niet helemaal zonder gegronde basis. Het was mede-oprichter van Google Sergey Brin die de geruchtenmolen in 2009 lanceerde door te stellen dat Chrome OS en Android “waarschijnlijk na een tijd zouden convergeren”. De aankondiging van de nieuwe Pixel C op Googles laatste evenement zwengelde de veronderstellingen aan, omdat de hybride laptop op Android draait en niet zoals voorgaande Pixelproducten op Chrome OS.