Microsoft heeft een nieuwe preview van de Windows 10 desktopversie beschikbaar gemaakt voor de deelnemers aan het Windows Insider programma. Testers kunnen vanaf vandaag met preview 10565 aan de slag. De update brengt de verwachte “Threshold 2” aanpassingen naar de pc.

Intelligentieboost

Threshold 2 bevat een resem nieuwe functies, de grootste update die Microsoft zal doorvoeren sinds de lancering van het nieuwe besturingssysteem op 29 juli. Zo zullen Windows Insiders de nieuwe universele Skype Windows 10 apps kunnen uitproberen, die een betere integratie beloven van de functies van het gekende videochat-programma. Verder krijgt ook Microsoft browser Edge enkele nieuwigheden, waaronder de mogelijkheid om een nieuw tabblad te previewen en om favorieten en leeslijstitems te synchroniseren.

Digitale assistente Cortana ontvangt een intelligentieboost en zal handgeschreven nota’s kunnen begrijpen en agenda’s van gebruikers beter kunnen bijhouden door meer tracking opties van evenementen.

Opsmukken

In het algemeen zal de interface van Windows 10 een beetje opgesmukt worden, met levendigere vensterbalken, verbeterde context menu’s in Start en nieuwe icoontjes voor programma’s als Aparaatbeheer en Register-editor. De preview brengt ook aanpassingen voor het verbinden van toestellen met Windows, waarbij problemen met de automatische activatie aangepakt worden.

Tot slot is er een nieuw beheersscherm voor printers, en natuurlijk een aantal reparaties voor gekende foutjes in het systeem. Threshold 2 zou in november de officiële versie van Windows 10 moeten versterken. De volgende update mijlpalen voor Microsoft zijn Redstone 1 en 2, maar dat is voor 2016.