In het nieuwe profiel wordt een grote profielfoto in het midden geplaatst. Deze foto hoeft zelfs niet langer een statische foto te zijn. Facebook test namelijk momenteel het gebruik van profielvideo’s die maximum 7 seconden lang zijn en in een loop worden afgespeeld. Facebookmedewerkers maken al langer gebruik van deze profielvideo’s met erg leuke resultaten. Er wordt dan ook verwacht dat dergelijke video’s immens populair zullen worden.

Ook een tijdelijke profielfoto zit bij de nieuwe functionaliteiten. Je kan op deze manier je profielfoto veranderen voor een vooropgestelde periode, waarna deze automatisch terug naar je oude foto veranderd. Tijdens een belangrijke voetbalwedstrijd kan je je team steunen via je profielfoto of je kan je een vakantiefoto plaatsen wanneer je op reis bent.

Tot nu toe zag je de recente check-ins van je vrienden, alle gemeenschappelijke vrienden en een carousel van je vriend zijn “over”-sectie boven een profiel staan. Met de komst van het nieuwe profiel zal er echter aan je gevraagd worden een korte biografie van jezelf te geven. Deze biografie zal bovenaan je profiel getoond worden, met de “over”-sectie hieronder.

Ook je foto’s krijgen een prominentere plaats in je profiel. Je kan namelijk enkele foto’s kiezen die rechtstreeks op je profielpagina worden getoond. Je vrienden worden hieronder getoond en helemaal onderaan komt de timeline tevoorschijn.