Microsoft heeft zo zijn eigen regels om te bepalen of een toestel al dan niet mobiel is. Deze regels zorgen er voor dat Microsoft Office op alle iPads gratis is, behalve de nieuwe iPad Pro. Microsoft houdt namelijk rekening met de grootte van een apparaat om te bepalen of het al dan niet een mobiel toestel betreft. Elk toestel met een schermgrootte van 10,1 inches of minder wordt door Microsoft geklasseerd als zijnde mobiel. Met een schermgrootte van 12,9 inches behoort de iPad Pro dus duidelijk niet bij de groep van mobiele toestellen.

Bron van inkomsten

Indien je van plan bent een iPad Pro aan te schaffen, hoef je echter niet door het leven te gaan zonder Microsoft Office. Je kan een Office 365 Home-licentie aanschaffen voor 99 euro per jaar of 10 euro per maand. Deze licentie laat je toe Office op 5 verschillende toestellen te installeren en geeft je nog 1 TB cloudopslag er bovenop. Wil je Office alleen op je iPad Pro gebruiken? Koop dan de Office 365 Personal-licentie voor 69 euro per jaar of 7 euro per maand.

Of Microsoft had voorzien dat Apple een grotere tablet op de markt ging brengen, is vooralsnog onbekend. Feit is dat Microsoft veel winst haalt uit zijn productiviteitssuite en apparaten die je productiever maken. Deze apparaten zijn over het algemeen echter voorzien van een groot scherm, waar Microsoft extra inkomsten uit lijkt te willen halen.