Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Om je slaap volledig te analyseren, heeft Samsung een klein schijfje ontwikkeld dat je onder je matras moet leggen. Enige voorwaarde is dat het schijfje van stroom wordt voorzien dankzij een microUSB-kabel. Dat kan in sommige woonkamers al problematisch zijn, aangezien onze smartphones ook elke avond moeten worden opgeladen, net als (potentiële) smartwatches.

Sleepsense registreert drie elementen om je slaap te analyseren: beweging, hartslag en ademhaling. Vooral dat laatste zijn we benieuwd hoe dat gaat werken wanneer je bijvoorbeeld op een dikke matras slaapt. Samsung claimt dat de sensor voor 97 procent accuraat werkt.

Slaap je met twee in bed, dan heb je vanzelfsprekend twee sensors nodig. Zoniet, dan krijg je heel onrealistische gegevens van je slaapcyclus. Dat drijft de kost wel op om met twee te slapen.

Samsung kijkt ook verder naar IoT en laat Sleepsense spreken met andere SmartThings apparaten in je huis in de toekomst. Zo kan bijvoorbeeld de airco automatisch worden ingeschakeld in de slaapkamer wanneer het te warm wordt, en schakelt de tv zich uit wanneer je in slaap valt.

Alle gegevens worden gebundeld in een speciale app die visueel zo duidelijk mogelijk gegevens wil tonen over je slaap. Op zich zijn er al enkele fabrikanten en app-ontwikkelaars met hetzelfde idee, maar Samsung gaat een stap verder. In plaats van gewoon alle gegevens te tonen, krijg je ook een gedetailleerde analyse van je slaap en hoe je beter kan slapen. Het werkt daarmee samen met Dr. Christos Mantzoros, Professor Medicine aan de Harvard Medical School.

Er wordt op IFA officieel nog geen prijs meegedeeld, maar de eerste schatting zou rond de 200 euro liggen. In bepaalde Europese markten zou de Sleepsense dit jaar nog beschikbaar zijn. Van zodra er meer duidelijkheid is rond de beschikbaarheid, lees je het hier op ZDNet.