Dropbox kan voortaan ook overweg met FIDO. Geen hond, maar een opensource standaard waarmee USB-sleutels werken. Die stick-sleutels maken een veiligere tweestapsverificatie mogelijk bij het aanmelden op een website.

Bij tweestapsverificatie voert men naast een wachtwoord een tweede code in, die via een ander apparaat aangeleverd wordt. Doorgaans krijgen gebruikers die extra login aan via smartphone of mail. Een USB-sleutel vormt een interessant alternatief daarvoor: het beschermt tegen de gevaren van een phishingaanval, en men zal het ook minder vlug hacken. Codes en wachtwoorden kunnen ontfutselt worden, maar een veiligheidssleutel gebruikt cryptografische communicatie die alleen werkt als je bezig bent met je aan te melden.

Dropbox heeft dus die nieuwe functionaliteit gelanceerd en kan USB-sleutels herkennen die draaien op FIDO Universal 2nd Factor, een standaard ontworpen door de FIDO Alliance (“Fast Identity Online”). Gebruikers die tweestapsverificatie al hebben geactiveerd op de clouddienst voegen hun stick-sleutel eenvoudig toe door naar de Beveiliging tab in hun Dropbox instellingen te navigeren. Daar staat nu ook een optie “beveiligingssleutels”.