De meeste headsets zijn veel te zichtbaar en hangen uit je oor als een implantaat uit een sciencefictionfilm. Het bedrijf So Special Labs wilt hier iets aan doen met Dot, een Bluetooth-oordopjewaarvan zij beweren dat het de kleinste ter wereld is. De Dot weegt slechts 3,5 gram, is iets langer dan twee centimeter en is net geen 1,5 centimeter breed.

Dit design lijkt erg hard op de Motorola Hint welke werd uitgebracht in november. De Dot is echter kleiner en lichter en kan met twee oordopjes tezamen worden gebruikt voor een stereo-effect. “Er zijn overeenkomsten tussen de Dot en Hint. Beide producten bieden een ruisonderdrukkende microfoon en hebben een draadloos oplaadhoudertje.” Geeft ontwikkelaar Ivan Kon toe.

Met één oplaadbeurt belooft Dot negen uur beltijd en zes uur aan muziekluisteren. Ook kan de Dot 80 uur meegaan in standby. De Hint biedt daarentegen slechts 3,3 uur beltijd en gaat 33 uur mee in standby. Ook in de aankoopprijs is er een duidelijk verschil te merken. Er wordt verwacht dat de Dot voor 99 dollar op de markt zal worden gebracht. De Hint kost daarentegen 150 dollar. Alles lijkt dus in het voordeel van de Dot te spreken, behalve één belangrijk aspect: de beschikbaarheid. De Hint is momenteel al verkrijgbaar, terwijl de Dot pas vanaf december te koop zal worden aangeboden.