Het ziet er naar uit dat de Apple Watch over twee weken officieel wordt gelanceerd. Apple heeft namelijk uitnodigingen verstuurd voor de persbijeenkomst Spring Forward op 9 maart in het Yerba Buena Center for the Arts Theater in San Fransisco. Het bedrijf presenteerde hier veel van zijn producten voor het eerst.

De kans is dus groot dat Apple dan zijn eerste wearable, de Apple Watch, officieel introduceert. CEO Tim Cook gaf vorige maand al aan dat de verkoop van de smartwatch in april van start gaat. De goedkoopste versie van de Apple Watch kost 349 dollar. Het bedrijf kondigde deze draagbare gadget voor het eerst aan tijdens een evenement in september.

De Apple Watch is het eerste echt nieuwe product van het bedrijf sinds de introductie van de iPad in 2010. Het is ook de eerste vernieuwing onder leiderschap van Cook. De topman belooft al meer dan een jaar dat Apple nieuwe producten zou presenteren, naast de reeds zeer populaire smartphones, tablets en computers. Met Apple Watch en Apple Pay wordt die belofte ingelost.

De kans bestaat dat naast de presentatie van de Apple Watch ook een nieuwe versie van Apple TV getoond wordt op de persbijeenkomst. Verder is het mogelijk dat de langverwachte 12 inch iPad Pro of MacBook Air met Retina Display aanwezig zijn. Beide producten zitten naar verluidt nog in de pijplijn.