Vlak voor het weekend heeft Microsoft een nieuwe build van de Windows 10 Technical Preview gelost. Die kan door iedereen gratis worden gedownload en is voortaan ook in het Nederlands beschikbaar.

In deze nieuwe versie maakt onder meer Cortana haar opwachting, al is de spraakassistent het Nederlands nog niet machtig. Microsoft introduceert daarnaast ook de nieuwe Xbox-app en de tabletinterface Continuum, en er werden enkele tweaks doorgevoerd aan het startmenu en de gebruikersinterface in het algemeen. Ook het Action Center dat al je meldingen verzamelt, werd onder handen genomen. De nieuwe Spartan-browser is voorlopig nog afwezig.

Wil je alle nieuwigheden in de Windows 10 Technical Preview zelf ontdekken, dan kan je de ISO (3,9 GB) gratis downloaden. Iedereen kan de testversie uitproberen, op voorwaarde dat je bent aangemeld voor het Windows Insider Program. In ons artikel "Zo installeer je Windows 10" leggen we stap voor stap uit hoe je het bestand installeert. Heb je de vorige testversie reeds op een systeem geïnstalleerd staan, dan kan je ook gewoon updaten via de Instellingen-app.

Denk er wel aan dat het hier gaat om betasoftware en er nog bugs of andere rariteiten kunnen opduiken. We raden daarom aan om de Windows 10 Technical Preview niet op je dagelijkse computer te installeren. Gelukkig kan je Windows 10 ook proberen zonder je huidige Windows te verwijderen. bijvoorbeeld op een tweede partitie of op een virtuele machine. Die laatste methode laat ook toe om de Windows 10 preview op een Mac te installeren.

Download de nieuwe Windows 10 Technical Preview.