Na problemen in de productie van onderdelen voor Apple’s eerste wearable lijkt het tij nu gekeerd en gaat de massaproductie snel.

Volgens de Taiwan United Daily News zijn de productieproblemen van essentiële onderdelen, zoals het display en de processor, eindelijk opgelost. Daarmee kan in plaats van in februari, nu al volgende maand worden begonnen met de massaproductie van de Apple Watch.

Een andere indicator dat de lopende banden eerder zullen gaan draaien is dat Quanta, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het produceren van de Apple Watch, zijn werknemersaantal heeft opgeschroefd van 2.000 naar 10.000.

Apple verwacht 24 miljoen horloges te verkopen gedurende 2015. Dit zou een opsteker zijn voor Apple, die de groeiende markt van wearables snel wil betreden om concurrenten als Samsung, LG, Motorola en Microsoft het hoofd te kunnen bieden.

Lancering onzeker
Over de exacte lanceringsdatum blijft het echter stil bij Apple. Het officiële geluid is dat het gadget begin 2015 uitkomt en 349 dollar gaat kosten, zoals nu al bijna een half jaar geleden verteld tijdens het lanceringsevenement van de iPhone 6. Maar afgelopen november dook een videoboodschap op van Angela Ahrendts, senior vice president of retail and online stores, voor de werknemers van Apple, waarin werd verteld dat het horloge pas in de lente zou verschijnen. Afwachten dus.