OnLive komt naar België. De dienst, een soort Neflix voor games, is te vergelijken met Grid van Nvidia. Grid werd pas aangekondigd en is nog niet beschikbaar in België, Onlive is dat sinds deze week wel. Met Onlive stream je spellen over het internet naar een toestel bij je thuis. Een stevige bak is dus niet vereist om de nieuwste games te spelen, een degelijke internetverbinding natuurlijk wel.

Onlive biedt drie verschillende abonnementsformules: voor 7,95 euro per maand krijg je toegang tot 250 spellen, voor 5,95 euro per maand speel je de nieuwste games en MMO’s en voor 9,95 euro krijg je alles. Wie twijfelt of Onlive iets voor hem of haar is kan de nieuwe dienst een week gratis uittesten.

Onlive werkt niet alleen op Windowscomputers maar ook op Macs en zelfs op iOS- en Androidtoestellen. Aangezien Android niet enkel op tablets en smartphones draait, maar ook op verschillende televisietoestellen, biedt dat leuke perspectieven. Zo zal de dienst al zeker beschikbaar zijn op de Android-tv's van Philips.

Je kan eenvoudig spelen op verschillende toestellen: voortgang wordt opgeslagen in de cloud en gesynchroniseerd tussen verschillende toestellen. Zo kan je Call of Duty spelen op je gigantische tv en hoef je niet te pauzeren tijdens een snel toiletbezoek aangezien je kan verder gamen op je smartphone. Of dat is toch de theorie

Vertraging
Een nagenoeg perfecte internetverbinding is vereist om optimaal te genieten van gestreamde spellen. Vertraging tussen je input en wat op het scherm gebeurd kan de ervaring immers verpesten. Voor competitieve multiplayerspellen zoals Call of Duty of Battlefield lijkt gamestreaming dan ook minder geschikt, omdat een fractie van een seconde daar het verschil kan maken tussen virtueel leven of dood. Voor singeplayer-games is een dienst als OnLive echter wel een interessante oplossing, zeker wanneer je de kosten van een abonnement vergelijkt met de kosten van een krachtige computer en individuele spellen.

Speel je niet op een computer, dan investeer je tevens best in een controller. De meeste games zijn immers niet geoptimaliseerd voor besturing met een aanraakscherm.