HTC introduceert een splinternieuwe telefoon: de Desire Eye. De Desire Eye wordt het vlaggenschip van de Desire-reeks.

De telefoon heeft beslist high-end specificaties: onder de motorkap vinden we een 2,3 GHz quadcore Qualcomm Snapdragon 801 met 2 GB RAM en 16 GB uitbreidbare opslagcapaciteit. Het 5,2 inch-scherm heeft een full HD-resolutie en oogt haarscherp. Met die specificaties komt de Desire Eye aardig dicht in de buurt van HTC’s de facto vlaggenschip: de One M8.

Het zijn echter niet de specificaties die de Desire Eye uniek maken. Ook de mooie behuizing in naadloos afgewerkt tweekleurig polycarbonaat is een bijkomstigheid.

Knappe frontcamera
De nieuwe Desire springt in het oog vanwege zijn twee camera’s. HTC geeft volledig toe aan de selfierage en heeft daar goede redenen voor. Zo zou de derde populairste hashtag van het moment #me zijn, aldus het bedrijf.

Fans van selfies kunnen zich verlekkeren aan een frontcamera met exact dezelfde specificaties als de hoofdcamera: een 13 megapixelsensor met dual-led flash. De bijhorende camera-app bundelt alle functionaliteit van die twee camera’s in één app. Zo kan je foto’s en video’s maken met de twee camera’s tegelijk.

Ben je te lelijk voor de 13 megapixelcamera, dan kan je daar digitaal een mouw aan passen. Een digitale make-upslider maakt je huid in realtime gladder. Griezelig, maar enorm populair volgens HTC’s marktonderzoek. De functie werkt goed, al vraagt deze journalist zich af waarom je foto’s van jezelf online zou plaatsen als je jezelf afstotelijk vindt. Verder heb je de mogelijkheid om twee foto’s van gezichten te combineren tot één persoon. Die functie werkt verrassend goed, maar is natuurlijk niet meer dan een gimmick.

Videochat
De Desire Eye heeft meer in zijn mars dan selfies: dankzij de goede frontcamera wordt ook videochatten met je smartphone een stuk handiger. Software in het toestel traceert je gezicht zodat je kunt rondwandelen en te allen tijde in beeld blijven.

Zit je met vrienden achter het scherm, dan krijgt elk hoofd zijn aparte kadertje in de videofeed, zodat de ontvanger gezichten en emoties beter kan zien. Tot slot kan je het telefoonscherm eenvoudig delen tijdens het videochatten. Accessoires om de gsm eenvoudig recht te zetten worden samen met het toestel gelanceerd.

De softwarefuncties worden geïntroduceerd met de Desire Eye, maar rollen op termijn ook uit naar andere HTC-telefoons.

De Desire Eye komt midden volgende maand al uit voor een adviesprijs van 499 euro. De telefoon is waterdicht tot op één meter en dat voor een half uur. Daarvoor hoef je geen klepjes te sluiten: de microUSB-aansluiting en 3,5mm-jack zijn kortsluitingsbestendig en verder bevat de Desire Eye geen openingen.