Facebook is al bezig om mobiele betalingen te integreren in zijn Messenger.

Volgens TechCrunch bestaat er al een nieuwe betaaloptie van een vriend aan een andere vriend. Facebook hoeft alleen maar een knop om te draaien en je kunt een vriend net zo makkelijk geld sturen als een foto.

Deze details werden gevonden door Andrew Aude, een student aan de Stanford University die heel diep groef in de code van de app. Hij heeft screenshots gemaakt.

Voor het versturen van een betaling kun je gebruikmaken van een nieuw betaalpasje of eentje dat je al gebruikt. Het betaalsysteem is af te schermen met een unieke pincode.

Ook creditcard en Paypal
Het lijkt erop dat je alleen nog maar een debetkaart kunt gebruiken binnen Facebook Messenger, omdat de kosten hiervoor veel lager liggen dan voor creditcardbetalingen. Niettemin zullen betaalwijzes als creditcard en Paypal ook wel op de planning staan, gezien de komst van David Marcus, ex-baas van Paypal, naar Facebook.

Hoewel het in de huidige versie van Facebooks betaaldienst alleen mogelijk is om één persoon te betalen, zal het ook mogelijk zijn om een betaling aan een groep te doen.

Er blijven nog wel twee belangrijke vragen over: hoe profiteert Facebook hiervan en wanneer wordt de dienst uitgerold? Het zou het kunnen doen om meer gebruikers aan te trekken en langer vast te houden. Wellicht dat het ook transactiekosten gaat vragen, maar daar is nog niks van terug te zien in de code.

Over de introductie van het betaalsysteem zegt Aude dat het binnen een paar maanden in de VS zou kunnen plaatsvinden.