Vanavond kondigt Apple zijn nieuwe iPhone aan, en wie weet zelfs een iWatch. De hele technologiewereld is benieuwd naar wat Apple tijdens het evenement zal aankondigen, maar Samsung is niet onder de indruk.

Samsung België heeft het zo niet met appels, en geeft de voorkeur aan peren. “Wat is al dat gedoe over appels op twitter vandaag”, vraagt de Zuid-Koreaanse concurrent van Apple zich af op een voor de gelegenheid opgezette website. “Wij dachten dat peren aan het trenden waren.”

Om de situatie recht te trekken schenkt het bedrijf één gratis peer weg per tweet over (een) appel met de hashtag #aPearForAnApple. Een doorzichtige markettingstunt: dat zeker, maar wel een leuke, die de aandacht vestigt op meer dan alleen de concurrentiestrijd tussen Apple en Samsung.

Perenboeren
Het bedrijf speelt immers mooi in op de problemen van de Belgische perenboeren. Omwille van het Russisch embargo op een aantal Europese producten hebben zij het immers moeilijk, en Samsung België brengt met de ludieke actie ook hun probleem onder de aandacht. Om de boeren echt financieel te helpen zal er heel wat getweet moeten worden, al heeft Samsung zeker voldoende geld om in dat geval de nodige peren aan te schaffen.

De peren worden morgen tussen zes en tien uitgedeeld aan het Noordstation te Brussel. De tweets komen intussen al aardig op gang, al begint de keynote van Apple pas om 19.00 uur onze tijd vanavond. Wat Apple dan aankondigt, kan je trouwens ook op ZDNet lezen.