De Japanse elektronicagigant Sony heeft besloten om geen nieuwe e-readers meer te fabriceren. Hiermee is de (best goede) PRS-T3 Sony's laatste model.

De voornaamste reden van Sony's besluit om uit de markt voor digitale boeken te stappen zou de enorme concurrentie van Amazon zijn. Iets waar het bedrijf in Nederland en België overigens (nog) geen last van heeft.

In een interview met de BBC gaf Sony aan geen plannen te hebben voor een opvolger voor de PRS-T3 en de Duitse boekensite Lesen meldt dat de Europese voorraad nog verkocht wordt, voordat het apparaat volledig van de markt verdwijnt.

Geruchten omtrent het verdwijnen van Sony van de markt voor e-readers doken al eerder op toen Sony in februari de Amerikaanse klanten standaard doorverwees naar concurrent Kobo. Vanaf mei stopte Sony de verkoop van e-books in Europa. Alleen in Japan kunnen gebruikers nog bij het bedrijf terecht voor hun digitale boeken.

Met deze stap zal concurrent Amazon waarschijnlijk een rondedansje doen. Het bedrijf wist in de afgelopen jaren een uitstekende concurrentiepositie op te bouwen en zou in Engeland praktisch 90 procent van de markt voor e-readers in handen hebben.