Microsoft is hard aan het werken om alle kritiek op Windows 8 te doen verstommen. Afgelopen april verscheen de grote Windows 8.1 Update, waarmee desktopgebruikers veel aangevraagde features als een startknop terug zagen keren. Nu meldt de Russische techsite PCPortal.org.ru dat we op 12 augustus, tijdens de traditionele Patch Tuesday, Windows 8.1 Update 2 kunnen verwachten.

Het gaat hier nog om een gerucht en Microsoft heeft nog niet gereageerd op het bericht, maar PCPortal.org.ru heeft al vaker correcte informatie over updates van Microsoft naar buiten gebracht en afgelopen april meldden we al dat de komende update mogelijk in augustus zou verschijnen.

Wat er precies in Windows 8.1 update 2 wordt toegevoegd is nog niet duidelijk, gezien de update redelijk snel na de vorige verschijnt zijn de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Eerdere berichten hadden het over stabiliteitstweaks en bugfixes, maar volgens PCPortal.org.ru zouden er ook nieuwe functionaliteiten en features meekomen met deze nieuwe patch. De officiële terugkeer van het startmenu zou origineel gepland staan voor deze update, maar het is op het moment waarschijnlijker dat Microsoft deze bewaard voor de aankomende release van Windows 9, die gepland staat voor april 2015.