Na de gebruikelijke tablets en smartphones en hier en daar een monitor worden steeds meer toestellen steeds slimmer – dankzij Android. Eén voorbeeld daarvan zijn televisies.

Philips en achterliggende producent TP Vision zien wel brood in Android als ondersteuning voor een slimme tv, en brengen daarom de Philips 9800 uit.

De televisie heeft Ultra-HD-beeldkwaliteit en heeft een afmeting van 65 inch. Met z'n strakke ontwerp met metalen rand en de ingewerkte Ambilight-verlichting ziet het toestel er ontegenzeggelijk goed uit.

De Android aan boord zorgt ervoor dat het toestel niet alleen kan werken met het bestaande gamma van Philips Smart TV-diensten, maar ook gebruik kan maken van de Google Play Store, wat de mogelijkheden gevoelig uitbreidt.

Verder maakt Philips zich sterk dat hun toestel vlekkeloze beeldkwaliteit aflevert. Dankzij hun ingebouwde upscaling-functie, Ultra Resolution, zou ook niet-Ultra-HD content er uiterst scherp moeten uitzien op het scherm.

Ook qua geluidskwaliteit zou de 9800 goed moeten presteren: de ingebouwde luidsprekers beschikken over akoestische versterking en bij de tv wordt een aparte subwoofer geleverd, wat een surround-gevoel moet ondersteunen.

De Philips 9800 verschijnt in de winkels in het derde kwartaal van dit jaar; prijzen zijn nog niet bekend.