Belgacom voegt zeven zenders toe aan zijn uitgesteld kijken-dienst TV Replay, waaronder die van Medialaan. Later zullen meer zenders het aanbod vervolledigen.

Belgacom TV-klanten krijgen nu toegang tot dertien zenders via TV Replay: Eén, Canvas, Ketnet/OP12, Vier, Vijf, vtm, 2BE, JIM, anne, Kzoom, Belgacom 11, Belgacom 11+ en Belgacom 5. Met uitzondering van de eigen Belgacom-zenders, komt dat aanbod overeen met de zenders die worden aangeboden via Stievie, de uitgesteld kijken-app van de Vlaamse omroepen zelf.

Net als Stievie, kan je met TV Replay programma’s uitgesteld kijken tot 36 uur na uitzending en dat zowel op smartphone of tablet, als op je tv. Niet alle uitzendingen zijn beschikbaar via TV Replay, omdat de zenders niet voor alle programma’s de rechten hebben om ze uitgesteld uit te zenden. De zenders van Medialaan kan je bovendien alleen op tv herbekijken, Belgacom heeft nog geen rechten om deze zenders ook mobiel aan te bieden.

De uitgesteld kijken-dienst van Belgacom komt in twee varianten: TV Replay (3 euro per maand) en TV Replay+ (7 euro per maand). TV Replay+ heeft als meerwaarde dat je in het programma kan doorspoelen om bijvoorbeeld de reclames te vermijden. Stievie vraagt 10 euro per maand en laat eveneens toe om programma’s door te spoelen.

Ondertussen heeft ook Telenet de nodige distributierechten verworven van zowel Medialaan als de VRT om hun programma’s uitgesteld aan te bieden. Momenteel biedt de Mechelse provider via zijn Yelo TV-app alleen nog maar de mogelijkheid om de Vlaamse zenders lineair (live) te bekijken op je smartphone of tablet, maar later dit jaar wordt dat uitgebreid met een eigen uitgesteld kijken-dienst en de mogelijkheid om je opnames mobiel te bekijken.