Google komt zijn gebruikers tegemoet door het kopen van apps via Google Play nog eenvoudiger te maken. Het biedt daarvoor nu meer betaalopties aan. Voor België en Nederland betekent dit dat je voortaan ook via Paypal kunt betalen. Dus je bent niet meer gebonden aan een creditcard.

Het afgelopen jaren is het aantal verkopen van apps en games op Google Play met driehonderd procent gestegen. Ongeveer twee derde hiervan gebeurt buiten Amerika. Google hoopt de verkoop nog verder te stimuleren door het betalen nog makkelijker en handiger te maken voor mensen over de hele wereld.

Betalen met Paypal
Vanaf nu is het in twaalf landen mogelijk om Paypal te gebruiken voor de aanschaf van een app of game, waaronder België en Nederland. Wanneer je een aankoop wil doen verschijnt Paypal als een van de betaalopties in je Google Wallet. Door je gegevens in te voeren is het eenvoudig om iets te kopen.

Het idee van Google is een betaalervaring met zo min mogelijk wrijving. “Deze nieuwe integratie is een ander voorbeeld van hoe wij samenwerken met partners om onze klanten deze opties te bieden”, schrijft het bedrijf in een blog.

Op de rekening van je provider
Daarnaast is het voor klanten van geselecteerde telecomproviders ook mogelijk om de aankoop van een app direct op de telefoonrekening te plaatsen. Volgens Google is en blijft dit een populaire manier van betalen.

Deze dienst is onlangs uitgebreid met zeven extra landen. Dit betekent dat ongeveer de helft van het aantal gebruikers van Google Play kunnen kiezen voor deze optie wanneer zij een app willen afrekenen. In België kan dit alleen bij Mobistar, Nederlanders hebben de keuze uit KPN en T-Mobile.