Het is ondertussen een bekend trucje van Samsung om van één toestel verschillende varianten op de markt te brengen, die elk een ander doelpubliek aanspreken. Dat was het geval met de Galaxy S4 (S4 Mini, S4 Active en S4 Zoom) en wordt nu overgedaan met de goedkope Galaxy Core.

De Zuid-Koreaanse telefoonbouwer heeft nu de Samsung Galaxy Core LTE aangekondigd, een variant op de budgetsmartphone met ondersteuning voor 4G. Voor het overige zijn de specificaties nagenoeg dezelfde gebleven.

De Galaxy Core LTE beschikt over een iets groter 4,5 inchscherm (960 x 540 pixels), maar draait eveneens op een 1,2 GHz dualcore-processor en 1 GB RAM. Ook het intern geheugen is met 8 GB hetzelfde gebleven en kan nog worden uitgebreid met een geheugenkaartje tot 64 GB. De batterij heeft een upgrade gekregen van 1.800 mAh naar 2.100 mAh. Achteraan zit dezelfde 5 megapixelcamera en vooraan vinden we een VGA-frontcamera terug.

Het toestel wordt standaard met Android 4.2.2 Jelly Bean geleverd en is beschikbaar in het wit of zwart. De Galaxy Core LTE is binnenkort te verkrijgen in een aantal Aziatische landen, Rusland en Europa, maar een concrete lanceringsdatum in België en Nederland is nog niet bekend. Ook over de prijs zijn nog geen details gelost, maar vermoedelijk zal die net boven de prijs van de Galaxy Core liggen. Dat toestel gaat momenteel voor 199 euro over de toonbank.