Heel wat anonieme bronnen lieten begin dit jaar weten dat Netflix in mei naar België en Frankrijk zou komen. Daar leek uiteindelijk helemaal niets van waar te zijn. Netflix heeft nu in een jaarlijks rapport laten weten dat er pas een uitbreiding voor Europa gepland staat voor eind 2014.

Netflix liet eerder al vaag weten dat het graag wil doorgroeien in meerdere Europese landen. Internationale groei is immers essentieel voor Netflix omdat de markt in de Verenigde Staten nagenoeg verzadigd is.

Afgelopen kwartaal is het internationale abonneebestand van Netflix met 1,7 miljoen gebruikers gegroeid tot net geen 11 miljoen abonnees. Dat is zelfs iets meer dan verwacht. In de Verenigde Staten zijn nog eens zo’n 33,4 miljoen leden.

Netflix is niet alleen populair in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. De dienst is ook al een tijdje beschikbaar in heel wat Europese landen zoals Ierland, Groot-Brittannië, alle Scandinavische landen en Nederland.

Topman Reed Hastings zei afgelopen week nog dat Netflix het in Nederland bijzonder goed doet. De dienst is daar beschikbaar sinds september 2013. Tijdens de eerste vijf maanden was de groei daar zelfs een stuk groter dan in Groot-Brittannië.

Netflix heeft nog niet bekendgemaakt in welke Europese landen het streaming video wil aanbieden. Analisten voorspellen dat Netflix vooral zal inzetten op Frankrijk en Duitsland, de twee grootste en rijkste landen van Europa.