Het jaarlijks lezersonderzoek van onze Amerikaanse collega’s van CNet laat er geen twijfel over bestaan. De tablet staat keihard op nummer een als het gaat om het ideale kerstgeschenk.

Liefst veertig procent van ruim elfhonderd ondervraagde liefhebbers van technologie en moderne elektronica is van plan een tablet tussen de kerstinkopen te stoppen. Dat is bijna twee keer zoveel als enig ander toestel, zo leren we uit de enquête.

23 procent van de CNet-lezers – naar we aannemen vooral Amerikanen – wil een smartphone kopen, 20 procent een computer, 17 procent een hoofdtelefoon en nog eens 17 procent een e-reader. Het hoogste percentage, 42 procent, zou zelf een tablet willen aantreffen onder de kerstboom.

Gemiddeld geeft een CNet-lezer bijna 700 dollar uit aan cadeaus voor familie en vrienden dit jaar. Dat is evenveel als wat de gemiddelde Amerikaan van plan is te spenderen. Maar bij de techfanaat gaat wel zeker de helft op aan elektronica.

Bijna negen van de tien ondervraagden gaan minimaal één cadeau bestellen in een webshop; de vrees om online aankopen te doen bestaat bij hen totaal niet. Meer dan de helft van de geënquêteerden geeft toe daarbij tegelijk ook zichzelf te willen verwennen met een mooi apparaatje.