Belgacom lanceert nieuwe Proximus-tarieven en biedt klanten de mogelijkheid om deze te bundelen met hun Pack voor internet en vaste telefonie.

Belgacom heeft dinsdag nieuwe tarieven gelanceerd voor mobiele telefonie (Proximus) en biedt klanten de mogelijkheid om deze te bundelen met hun Pack voor internet en vaste telefonie.

De nieuwe telecomwet van oktober 2012 heeft de Belgische telecommarkt goed wakker geschud. Klanten kunnen nu makkelijker overschakelen, waardoor de operatoren meer moeite moeten doen om die klant naar zich toe te trekken.

Als antwoord op onder meer King en Kong van Telenet, heeft Belgacom de tariefplannen van Proximus gereduceerd tot twee formules: ‘Smart’ voor smartphonegebruikers en ‘Easy’ voor eigenaars van een gewone gsm. De tarieven zien er als volgt uit:

Abonnementen

  • Smart 15: onbeperkt sms’en, 120 belminuten, 500 MB mobiel internet
  • Smart 25: onbeperkt sms’en, 180 belminuten, 1GB mobiel internet
  • Smart 35: onbeperkt sms’en, 300 belminuten, 2 GB mobiel internet
  • Smart 65: onbeperkt sms’en, onbeperkte belminuten, 5GB mobiel internet, toegang tot 4G
  • Easy 10: onbeperkt sms’en, 20 belminuten
  • Easy 15: onbeperkt sms’en, 150 belminuten
  • Easy 25: onbeperkt sms’en, 240 belminuten
  • Easy 55: onbeperkt sms’en, onbeperkte belminuten

Prepaid

  • Pay&Go Smart (vervangt Pay&Go Generation): onbeperkt sms’en (in plaats van 5000), meer mobiel internet (tot 500 MB bij Pay&Go Smart 25).
  • Pay&Go Easy (vervangt Pay&Go Zen), met dezelfde voordelen en gratis belminuten vanaf een herlaadbeurt van 10 euro.

Voor 10 euro extra per maand biedt Proximus ook een 4G-optie aan (wanneer dit niet inbegrepen is in het tariefplan). Je krijgt dan 1GB extra mobiele data en toegang tot het 4G-netwerk. Dat netwerk wordt binnenkort overigens uitgebreid en zal naast Hasselt, Antwerpen, Gent, Leuven, Luik, Namen, Bergen en Waver ook in Brugge, Mechelen, Charleroi, Doornik, Oostende, De Panne, Nieuwpoort, Knokke-Heist en Blankenberge actief zijn.

Bundelen
Bovendien zullen Belgacom-klanten voortaan hun mobiele tariefplannen kunnen bundelen met hun Pack voor vaste telefonie en internet. Je krijgt dan 5 euro extra korting per toegevoegd mobiel abonnement (max. 6) of 5 euro extra krediet per voorafbetaalde kaart.

Belgacom past haar internetbundels trouwens aan en voorziet deze van meer volume en meer snelheid. Vanaf 1 april wordt de downloadsnelheid van alle internetabonnementen verhoogd van 30Mbps tot 50Mbps en vanaf 1 juli zullen ook de datavolumes omhoog gaan.

Professioneel gebruik
Ook het aanbod voor de professionele klanten wordt op een gelijkaardige manier vereenvoudigd. Naast Bizz Smart XL voor smartphonegebruikers en Bizz Mobile XL voor andere klanten, komt er met Bizz Smart XL Europe ook een tariefplan voor klanten die regelmatig internationaal bellen.