Stievie is de nieuwe uitgesteld kijken-app van de VRT, VMMA en SBS. Daarmee kan je alle programma’s van deze zenders tot 36 uur na uitzending herbekijken op je smartphone of tablet.

Na een oproep voor testers, stelden 70.000 mensen zich kandidaat. Die vulden allemaal een vragenlijst in om hun tv-profiel te bepalen. Vervolgens werden uit al die kandidaten 10.000 testers geselecteerd op basis van hun profiel.

60.000 mensen grepen dus naast een testaccount, maar met een kleine omweg kunnen ook zij al gebruik maken van Stievie. Blogger Steffest heeft ontdekt dat je de verschillende streams van de zenders gewoon vanuit je webbrowser kan bekijken.

Met behulp van wat trial and error is de blogger er in geslaagd om de url’s voor de streams van één, vtm en Vier te bemachtigen. Wie een iPad of iPhone gebruikt, kan hier terecht: één, vtm, Vier. Maar ook Androidgebruikers (4.1 of hoger) kunnen – ondanks dat er voor hen nog geen app is –  aan de streams: één, vtm, Vier.

Het gaat hier duidelijk om een lek in Stievie en het zal vermoedelijk dan ook niet lang duren voor maker Triple-IT de nodige maatregelen treft. Maar voorlopig lijken de links nog gewoon te werken en konden wij de verschillende zenders op onze (Android-)smartphone bekijken.

Update: Triple-IT heeft het lek zo te zien verholpen, de url's zijn ondertussen niet meer beschikbaar.