Nintendo heeft vandaag de Wii U gelanceerd in Europa. De spelconsole integreert via de GamePad een tweede scherm in de spelervaring.

Gelijktijdig zijn ook een twintigtal titels voor het nieuwe platform gelanceerd. We geven een overzicht.

 


  Call of Duty: Black Ops II
Het heeft lang geduurd, maar eindelijk kun je op een Nintendo spelconsole een volwaardige Call of Duty spelen. De gamepad doet hier dienst als radar of om snel score streaks te lanceren. Ook deze versie kun je volledig online spelen, net als op de Xbox 360 als PlayStation 3. Lees onze mening over de PC-versie hier.

  New Super Mario Bros. U
Deze loodgieter hoeft eigenlijk geen introductie. De klassieke gameplay van de Super Mario-spellen tijdens de SNES-periode is terug, met een extra twist dankzij het aanraakscherm dat dienst doet als helper. Lees onze review hier.

  Batman Arkham City Armored Edition
Het is ondertussen al een jaar geleden dat het knappe Batman Arkham City de PC en spelconsoles heeft aangedaan, maar voor de Wii U worden er enkele extra’s toegevoegd. Zo kun je het scherm op de gamepad gebruiken als scanner om de omgeving te analyseren. Lees de review van Batman Arkham City voor Xbox 360 hier.

  NBA 2K13
Naast FIFA 13 is dit de enige sporttitel waarmee je aan de slag kunt bij de lancering van de Wii U. De bediening is identiek aan de versie voor de andere spelconsoles, uitgezonderd de fitheidscanner op de gamepad. Richt de gamepad naar je televisie om te zien welke spelers fit zijn, en welke aan vervanging toe zijn.

 


  Nintendo Land
De referentietitel van Nintendo om iedereen warm te maken voor hun Wii U. Nintendo Land bundelt 12 minigames om iedereen comfortabel te laten kennis maken met de gamepad en zijn aanraakscherm. Wordt gebundeld met de Deluxe versie van de Wii U.

  Skylanders Giants
De populaire Skylanders doen ook de Wii U aan vanaf de eerste dag van de lancering. Het Starters Pack bevat twee standaard Skylanders en een Giant Skylander. De gamepad toont statistieken aan van je monsters, en sommige acties kun je met het aanraakscherm activeren.

  Tank! Tank! Tank!
Deze verschrikkelijke spelnaam is een verzameling van party games. Het is de bedoeling om, je raadt het al, met tanks elkaar te lijf te gaan. Neem een foto van jou met de gamepad en steek je hoofd in het spel voor meer plezier. Eentje voor een avond met vrienden.

  Transformers Prime
Transformers Prime is gebaseerd op de geanimeerde serie en laat je toe om met bekenden zoals Optimus Prime, Bumblebee of Acree ten strijde te trekken. Rond de extra functionaliteit met de gamepad is nog weinig bekend, dus verwacht daar rond niet teveel.

  Assassin’s Creed III
Deze najaarstopper komt met wat vertraging ook naar de WiiU. In feite is deze versie identiek aan de Xbox 360- en PlayStation 3-versie, behalve dat je deze keer het aanraakscherm kunt gebruiken om voorwerpen te selecteren en beperkte interacties. Lees de review van de PS3-versie alvast hier.

 


  FIFA 13
Waar de meeste ontwikkelaars snel een versie voor de Wii U hebben gemaakt, valt het op dat EA toch tamelijk sterk de unieke eigenschappen van de gamepad gebruikt, zoals bijvoorbeeld vrije trappen nemen, je veldbezetting bekijken, of gewoon snel je speelstijl veranderen.

  Sonic & All Stars Racing Transformed
Sonic gaat racen tegen andere SEGA All Stars, maar deze keer niet enkel op het land. De voertuigen kunnen handig veranderen in boten of vliegtuigen, afhankelijk van het type parcours. Een verrassende topper.

  Rabbits Pretpark
Die dekselse konijnen komen steeds vaker terug op alle spelconsoles, elke keer met hun welbekende “Bwaaaaaahhhhh”. Rabbits Pretpark is een amusant bordspel met verschillende minigames die de gamepad heel divers inschakelt.

  Darksiders II
Darksiders II voor WiiU is nog steeds dezelfde game als op de Xbox 360 en PlayStation 3. Deze game kon ons prima vermaken, maar we weten helaas nog niet wat de extra’s voor de WiiU inhouden. Afwachten of het aanraakscherm nuttig zal worden gebruikt. Lees de review van de Xbox 360-versie alvast hier.

  Your Shape: Fitness Evolved 2013
Goede voornemens zijn pas voor het nieuwe jaar, maar je kunt alvast een goede start nemen met deze titel. De game belooft 215 oefeningen en 125 verschillende workouts. De gamepad werkt handig om snel feedback te krijgen, en om al je gegevens in te vullen.

 


  Tekken Tag Tournament 2 – Wii U Edition
Tekken Tag Tournament 2 is al even uit op Xbox 360 en PlayStation 3, maar voegt verrassend veel unieke inhoud toe aan de Wii U-versie. Wat dacht je van al de personages kleden in bekende Nintendo-helden, of de speciale paddenstoel-upgrade die je opeens heel groot maakt?

  Sports Connection
Sports Connection bevat zes verschillende sporten: tennis, golf, rugby, baseball, karting en voetbal. Allemaal gebruiken ze de mogelijkheden van de gamepad goed, de éne al wat beter dan de andere. Zeker geen Wii Sports-alternatief.

  Ben 10 Omniverse
In dit avontuur van Ben 10 kun je zowel als de jonge of oude Ben spelen. Daarnaast heb je ook nog eens de controle over 13 verschillende soorten aliens. Een leuk spel voor de kinderen, maar we betwijfelen of veel volwassenen hiervan warm worden.

  ZombiU
In onze ogen de belangrijkste lanceringstitel van de WiiU. Deze game maakt, samen met Nintendo Land, het meeste gebruik van de unieke functies van de gamepad. Hij wordt ook gebundeld in het ZombiU-pack, waar ook een WiiU Pro Controller bij zit. Lees onze uitgebreide review hier.

 


  Mass Effect 3: Special Edition
De Mass Effect-trilogie kent zijn einde sinds begin dit jaar, wat het nogal vreemd maakt dat WiiU-bezitters ineens met deel 3 moeten starten. De WiiU-versie noemt de Special Edition omdat er enkele DLC gratis bij zitten, uitgezonderd het gloednieuwe Omega. De gamepad doet hier vooral dienst als plattegrond. De review van Mass Effect 3 op Xbox 360 lees je hier.

  Just Dance 4
Je zou haast denken dat iedereen is gestopt met dansen achter zijn spelconsole, maar niets is minder waar. Just Dance 4 is net als de voorgaande delen een kassucces, en mag niet ontbreken op de WiiU. Leuke extra voor de gamepad: verander de choreografie van je vrienden in realtime op het aanraakscherm.