Contentpartners die live video aanbieden op YouTube kunnen daar binnenkort een centje aan verdienen in de vorm van advertenties en betaalde streams.

Een jaar geleden maakte Google het voor een beperkt aantal contentpartners mogelijk om live videostreams aan te bieden via YouTube. YouTube Live heet deze dienst. Sindsdien liet de zoekgigant beetje bij beetje nieuwe partners toe maar een groot succes is YouTube Live vooralsnog niet.

Om de dienst aantrekkelijker te maken voor grote mediabedrijven, en ook een beetje om de eerste verjaardag te vieren, biedt Google zijn partners enkele extra mogelijkheden aan. Zo kun je als contentpartner professioneel ogende videostreams samenstellen met de nieuwe Wirecast -software en de profielen van kijkers live analyseren.

Maar het belangrijkste nieuwtje is de mogelijkheid om geld te verdienen aan je videostreams. Aanbieders kunnen voortaan advertenties in hun streams verwerken of kijkers een zelf te kiezen bedrag aanrekenen. Die laatste optie is voorlopig enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Japan, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

External links

YouTube Live