Twitter voert zijn grootste vernieuwing en uitbreiding ooit door. De mobiele applicaties krijgen een nieuw uiterlijk en merken krijgen hun eigen pagina. De nieuwe interface wordt in de komende maanden geleidelijk uitgerold.

De opvallendste wijziging op de webpagina is dat tweets voortaan rechts staan en extra informatie zoals populaire onderwerpen links verschijnen. Bovenaan krijg je de knoppen Home, Connect en Discover. Connect is een overzicht van wie je heeft vermeld op Twitter en suggesties voor accounts die je misschien wil volgen. Discover toont trends en opmerkelijke zaken op de site.

De nieuwe interface kun je bekijken in het promofilmpje dat Twitter zelf heeft vrijgegeven.


Twitter wordt vaak gebruikt via mobiele toestellen, en ook de interface daarvoor wordt aangepakt. De applicatie voor iPhone en Android is gebaseerd op HTML 5. Dat moet ervoor zorgen dat de site er op alle platformen hetzelfde uitziet.

De website Mashable kreeg de mobiele versie even in handen, en merkt ook hier de Connect- en Discover-knop op, net als een nieuw kleurenpalet. Verder lijkt de iPhone-applicatie voortaan eenvoudiger en de Androidversie iets robuuster, aldus de site.

Merkpagina’s
Interessant voor bedrijven is dat je voor je merk of bedrijfsnaam een speciale pagina kunt aanmaken. Je kunt er kiezen welke berichten bezoekers zien wanneer ze voor het eerst naar je profielpagina gaan, door bepaalde tweets te promoten.

Verder worden foto’ en video’s in een Twitterbericht op een merkenpagina automatisch getoond, wat een stuk sexyer oogt dan een handvol tekens en een verkorte URL. Je kunt ook de kleuren aanpassen en je logo prominent plaatsen. Leuk om te weten: een bedrijfspagina opzetten is gratis.

Grondige vernieuwing bij Twitter