Bij de hack van gamingdienst Steam vorige week zijn mogelijk ook betaalgegevens gestolen. Dat heeft fabrikant Valve bevestigd.

Eind vorige week gingen de fora van de gamingdienst offline. Later doken er berichten op dat de fora op maandagavond waren gehackt, waarna sommige spelers spam vanuit steampowered.com ontvingen.

Hack is nu bevestigd
De officiële verklaring was dat de internetfora onbereikbaar waren wegens onderhoud. Maar intussen heeft Valve, het bedrijf achter Steam, bevestigd aan The Washington Post dat er sprake is van een hack.

Bij de inbraak werd het forum aangepast (een defacement), maar de hackers kregen ook toegang tot een database met gebruikersnamen, versleutelde wachtwoorden, spelaankopen, e-mailadressen, betalingsinformatie en versleutelde creditcardinformatie.

Zowel de wachtwoorden als kaartnummers zijn versleuteld, wat betekent dat de hackers er mogelijk niets mee kunnen aanvangen. Toch heeft Valve intussen gebruikers zelf ingelicht over de feiten. Het bedrijf waarschuwt voor verdachte transacties via de bewuste creditcards.

Wachtwoord opnieuw instellen
Het wachtwoord van alle forumgebruikers van Steam is intussen hersteld. Gebruikers die voor Steam en het forum van Steam hetzelfde wachtwoord hanteren, moeten dit ook opnieuw instellen.

Steam is een platform waarop je online games kan kopen of kan samenspelen met vrienden. Het systeem werd aanvankelijk gebruikt voor Valves eigen titels zoals Counter-Strike, maar wordt nu ook gebruikt door andere gameproducenten zoals Rockstar en EA.