Supermarktketen Aldi verkoopt de budgetsmartphone Skate van het Chinese merk ZTE. Is het ding zijn geld waard?

De Skate is de opvolger van de budgetsmartphone Blade, die onder de naam San Francisco sinds april van dit jaar in ons land verkocht wordt. In Groot-Brittannië ligt de opvolger al sinds augustus in de winkels met het logo van Orange en de naam Monte Carlo. Je betaalt er 149 pond of ongeveer 170 euro voor.

Medion MD 98910
Aldi verkoopt de ZTE Skate vanaf zaterdag 15 oktober met het logo van huisleverancier Medion en de naam Life. Het modelnummer is P4310 (MD 98910). Voor 199 euro krijg je een smartphone met Android 2.3 (Gingerbread), een processor die rekent aan 800 MHz, de aparte Adreno 200-GPU en 512 MB werkgeheugen.

De gebruikte processor is dezelfde als die in de Blade, maar rekent aan 800 in plaats van 600 MHz. Verwacht dus geen snelheidsmonster of ondersteuning voor Flash. Een ander minpuntje is de wifichip. De Skate ondersteunt volgens de gegevens van Aldi de snellere 802.11n-standaard niet.

Scherm springt in het oog
Het scherm van de smartphone meet een royale 4,3 inch of bijna elf centimeter diagonaal gemeten. De resolutie bedraagt net als bij de Blade 800 bij 480 pixels. Uit enkele Britse reviews blijkt dat het scherm van hoge kwaliteit is. Voor een smartphone van een bekender merk met een scherm van deze grootte en resolutie betaal je al gauw het dubbele.

Aldi levert bij de smartphone enkele leuke extra’s. Naast het MicroSD-geheugenkaartje van 4 GB vind je in de doos een netstroomadapter waar de meegeleverde MicroUSB-kabel in past, en een lader voor in de wagen.

Navigatiesoftware en carkit
Daarnaast levert Aldi navigatiesoftware mee in de vorm van de Medion GoPal Navigator-app. De kaarten voor de Benelux zijn voorgeladen. Een houder om de smartphone in de wagen te monteren en als gps-toestel te gebruiken is eveneens aanwezig.

Ben je op zoek naar een Androidsmartphone met een groot scherm en ben je bereid wat opofferingen te doen in ruil voor een prijs die bijna de helft bedraagt van die van de concurrentie, dan is de Medion MD 98910 (ZTE Skate) misschien wel iets voor jou. Aan accessoires moet je dan ook al geen geld meer uitgeven.

External links

Aldi